1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Azeri gazı alımını arttırabilir

Bulgaristan Azeri gazı alımını arttırabilir

Enerji Günlüğü – TAP projesinin hayata geçirilmesi ardından Bulgaristan’ın Azerbaycan’dan aldığı doğalgaz üç katına çıkarak yılda üç milyar...

Bulgaristan Azeri gazı alımını arttırabilir

Enerji Günlüğü – TAP projesinin hayata geçirilmesi ardından Bulgaristan’ın Azerbaycan’dan aldığı doğalgaz üç katına çıkarak yılda üç milyar metreküpe ulaşabilir.

Bulgaristan'ın Enerji Bakanı Draqomir Stoynev geçen hafta Çarşamba günü Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığıgörüşme sonrası yaptığı açıklamada, Bulgaristan’ın Azerbaycan’dan aldığı doğalgazı üç kat arttırarak yılda üç milyar metreküpe çıkarabileceğini söyledi.

Bulgar bakan, Bakanlar Kurulu toplantılarında Bulgaristan’ın Azerbaycan ile yılda bir milyar metreküp gaz alımı anlaşmasına sahip olduğunu belirterek, TAP bağlantısı yapılmasının ardından bu miktarın artabileceğini söyledi.

RUSYA GAZI DEVRE DIŞI KALABİLİR

2012 Kasım ayında Bulgargaz EAD ile Gazprom Export şirketi arasında 2022 yılına kadar geçerli olan, Bulgaristan’a yılda 2,9 milyar metreküp gaz satışına ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı. Eğer Bulgaristan Azerbaycan ile daha avantajlı bir anlaşma yaparsa, Rusya’dan gaz alımını tamamen devre dışı bırakabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler