1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan doğalgazda Rusya tekelini kırdı

Bulgaristan doğalgazda Rusya tekelini kırdı

Enerji Günlüğü - Doğalgazda Rusya'ya tam bağımlı olan Bulgaristan artık Romanya ve Yunanistan'daki doğalgaz boru hatlarına bağlanarak doğalgaz tedarik...

Bulgaristan doğalgazda Rusya tekelini kırdı

Enerji Günlüğü - Doğalgazda Rusya'ya tam bağımlı olan Bulgaristan artık Romanya ve Yunanistan'daki doğalgaz boru hatlarına bağlanarak doğalgaz tedarik edecek.

Bulgaristan Enerji Bakan Yardımcısı Jeçko Stankov The Wall Street Journal'e verdiği demeçte, komşu Romanya ve Yunanistan'daki doğalgaz boru hatlarına bağlanma ile ilgili anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Bugüne kadar, tek tedarikçilerinin Rusya olduğunu hatırlatan Stankov, "Nihayet, yeni doğalgaz kaynağını bulduk." ifadesini kullandı. Stankov, 2018'de hizmete girecek boru hattı sayesinde Bulgaristan'ın Azeri doğalgazı ile Yunanistan'daki terminallerden sıvı gazı alma fırsatını elde ettiğini söyledi.

Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan arasındaki doğalgaz boru hattının, "dikey gaz koridoru" adını alan yeni kolu 220 milyon euroya mal olması bekleniyor.

Yılda 3 milyar metreküp doğalgaz tüketen Bulgaristan, bunun yüzde 95'ini Rus devlet şirketi Gazprom'dan karşılıyor.

Bulgaristan ayrıca kendi gaz üretimini arttırma konusunda çalışmalar yürütüyor. Sofya yönetimi, geçen hafta, Karadeniz'de petrol ve doğalgaz yataklarının kullanımı ile ilgili ihale ilan etti.

BULGARİSTAN KARADENİZ'DE ENERJİ İHALESİ AÇIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler