1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan Enerji Bakanı istifa etti

Bulgaristan Enerji Bakanı istifa etti

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, Bulgar CEZ’i satın alan şirket sahibi ile olan yakınlığından dolayı istifa etti. Bulgaristan...

Bulgaristan Enerji Bakanı istifa etti

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, Bulgar CEZ’i satın alan şirket sahibi ile olan yakınlığından dolayı istifa etti. 

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, CEZ’i 320 milyon euroya satın alan Intercom şirketi sahibi Bayan Vrabkova’yı 20 yılı aşan bir süredir tanıdığını ve Bayan Vrabkova’nın sağdıcı olmadığını açıkladı. Petkova, bu satışa kendisinin bir müdahalesi olduğuna dair toplumda bir kuşku yaratılmaması doğrultusunda Başbakan Borisov ile istişare ettikten sonra istifa etme kararını aldığını açıkladı. Başbakan Borisov, 20 yıllık bir arkadaşlığın saklanmasının mümkün olmadığını, GERB’in bu satışla hiçbir şekilde alakalandırılmaması gerektiğini ve güvenlik kurumlarının Intercom şirketini denetime tabi tutacağını açıkladı. 

Çek elektrik dağıtım şirketi CEZ, geçen hafta yaptığı açıklamada Bulgaristan'ın kuzeybatısındaki 3 milyonun üzerinde insana enerji dağıtımı, enerji ticareti ve birkaç yenilenebilir enerji deposunu devralması için Inercom’u seçtiklerini açıklamıştı. Intercom’un CEZ Bulgaria’nın varlıklarını yönetecek finansal yeterliliğe sahip olmadığı endişelerini dile getiren Sosyalist Parlamenterlere Enerji Bakanı şirket yönetimini 20 yıldır tanıdığı ve bu görevi yapacaklarına güvendiği yönlü açıklamalar yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler