1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan enerji piyasası temsilcilerinden Türkiye’ye ziyaret

Bulgaristan enerji piyasası temsilcilerinden Türkiye’ye ziyaret

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu, Avrupa Enerji Piyasaları ile iletişimlerini her zaman güçlü tuttuklarını söyledi.

Bulgaristan enerji piyasası temsilcilerinden Türkiye’ye ziyaret

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Borsası ve Bulgaristan Elektrik İletim Sistemi Operatörü (ESO) temsilcileri EPİAŞ’ı ziyaret etti. Ziyarette iki ülkenin elektrik ticaret potansiyeli değerlendirildi.

Bulgaristan Enerji Borsası IBEX Başkanı Konstantin Konstantiov, Bulgaristan Elektrik İletim Sistemi Operatörü (ESO) CEO’su Angelin Tsachev ve beraberindeki heyetlerle birlikte Enerji Piyasaları İşletme AŞ’yi (EPİAŞ) ziyaret etti. Tüm gün süren toplantıların gerçekleştirildiği programa Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Deniz Coşkun ve beraberindeki heyet de katılım sağladı.

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek karşılıklı tecrübe aktarımı ve iş birliğine EPİAŞ’ın her zaman hazır olduğunu ifade etti.

Toplantıda EPİAŞ tarafından işletilen piyasalar anlatıldı ve TEİAŞ heyeti tarafından da TEİAŞ’ın faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

EPİAŞ’ın işlettiği piyasaların ve geliştirdiği yazılımların da konuşulduğu toplantıda iki ülke arası elektrik ticaret potansiyeli ile alakalı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler