1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan evlerin elektrik fiyatlarını dondurdu

Bulgaristan evlerin elektrik fiyatlarını dondurdu

Bulgaristan parlamentosu, artan enerji fiyatları karşısında vatandaşlarını korumak amacıyla evlerin elektrik fiyatlarını dondurdu. 

Bulgaristan evlerin elektrik fiyatlarını dondurdu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan parlamentosu, artan enerji fiyatları karşısında vatandaşlarını korumak amacıyla evlerin elektrik fiyatlarını dondurdu. 

Avrupa Birliği'nin en yoksul ülkesi olan Bulgaristan’da Parlamento, hane halklarını artan enerji maliyetlerinden korumak için elektrik ve ısıtma fiyatlarını mevcut seviyelerde dondurdu. Parlamentonun fiyatların dondurulmasını bugün tekrar oylaması bekleniyor, ancak bunu yalnızca gelecek yıl Mart ayının sonuna kadar sınırlaması bekleniyor.

Ülkede elektrik fiyatı haneler için MWh başına ortalama 115 Bulgar Levası olarak sabitlenecek. Bulgaristan enerji borsasının gün öncesi platformunda Çarşamba günü ortalama fiyat MWh başına 563 lev (324,22 dolar) idi.

ELEKTRİK ŞİRKETLERİ KARARI KINADI

Karara elektrik dağıtım ve tedarik şirketleri tepki gösterdi. Bulgaristan'ın elektrik dağıtım ve tedarik şirketleri ile şebeke operatörü, kararın tüm elektrik sistemini ve bununla birlikte Bulgar ekonomisini çökertebileceğini söyleyerek dondurmayı kınadı. Milletvekillerini fiyatları yapay olarak düşük tutmak yerine haneleri desteklemenin başka yollarını bulmaya çağırdılar.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler