1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan, Güney Akım AB kurallarıyla yapılsın istiyor

Bulgaristan, Güney Akım AB kurallarıyla yapılsın istiyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Güney Akım projesinin inşa edilmesini fakat Avrupa'nın ortaya koyduğu kuralların da takip edilmesini...

Bulgaristan, Güney Akım AB kurallarıyla yapılsın istiyor

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Güney Akım projesinin inşa edilmesini fakat Avrupa'nın ortaya koyduğu kuralların da takip edilmesini talep etti.

Güney Akım projesi ile alakalı incelediği tüm dokümanların analizini mecliste sunan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan hükümetinin Güney Akım konusunda tavrının değişmediğini, Güney Akım projesinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, boru hattının inşa edilmesini talep etti. Ancak bunun Avrupa'nın ortaya koyduğu kurallar takip edilerek yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

SÖYLENEN GELİR GERÇEKÇİ DEĞİL

Boru hattının vergi ve diğer ücretlerden elde ettiği gelirlerinin transit gelirlerden daha fazla olacağını kaydeden Borisov, "Söylendiğine göre yılda 400 milyon Euro (transit ücret) gelirimiz olacak, fakat bu realiteden uzak bir şey." dedi ve dokümanlar arasında uzun vadeli bir taahhüt olmadığını, mali modelin de netleştirilmediğini vurguladı.

Bugün Güney Akım ile alakalı Brüksel'de düzenlenecek toplantıya katılacak olan bakanlara talimat veren Borisov, ülkenin savunması gereken duruşun, "Güney Akım yapılsın, fakat Avrupa'nın ortaya koyduğu kurallar takip edilsin" olduğunu açıkladı.

BULGARİSTAN GÜNEY AKIM BELGELERİNİ İNCELİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler