1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Güney Akım için düzeltmelere zorlanabilir

Bulgaristan Güney Akım için düzeltmelere zorlanabilir

Enerji Günlüğü – Bulgaristan Güney Akım Boru Hattı Projesinde bazı düzeltmeler yapmak zorunda kalabilir. Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski,...

Bulgaristan Güney Akım için düzeltmelere zorlanabilir

Enerji Günlüğü – Bulgaristan Güney Akım Boru Hattı Projesinde bazı düzeltmeler yapmak zorunda kalabilir. 

Bulgaristan Başbakanı Plamen Oresharski, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Bulgaristan ziyaretinde AB’ye Güney Akım’ın üçüncü enerji paketinden çıkartılması çağrısı ardından Faceebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin bir Bulgar projesi olmadığını ve her şeyinin onlara bağlı olmadığını söyledi.

Oresharski, Güney Akım Boru Hattı Projesi Bulgaristan ayağının inşasının AB yasalarını ihlal ettiği uyarısının ardından AB Komisyonu'nu doğru yönde ilerlediklerine ikna etmeye çalışacaklarını ve bunun için yeterli sebepleri olduğunu ifade etti.

Yeterli sebeplere rağmen Avrupa Komisyonunu ikna edememeleri halinde reddedilen uygulamalarla ilgili bazı yasal düzeltmeler yapmaya zorlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Oresharski, AB kısıtlamalarının Haziran’ın başından bu yana etkili olduğunu ama kendilerine Brüksel’den bununla ilgili herhangi bir belge ulaşmadığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler