1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan, Güney Akım projesini durdurdu

Bulgaristan, Güney Akım projesini durdurdu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Güney Akım projesi çalışmaları Avrupa Komisyonu’nun istekleri karşılanmadığı için ikinci kez askıya alındı.Rusya'nın...

Bulgaristan, Güney Akım projesini durdurdu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Güney Akım projesi çalışmaları Avrupa Komisyonu’nun istekleri karşılanmadığı için ikinci kez askıya alındı.

Rusya'nın RİA ajansının internet sitesinde yer alan ve Bakanlığı web sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Gazprom liderliğindeki Güney Akım doğal gaz boru hattı projesinin inşaasını, AB Komisyonu tarafından ortaya konan zorunlulukların yerine getirilmemesi nedeniyle ikinci kez durdurdu.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ekonomi ve Enerji Bakanı Vasil Shtonov, Bulgaristan enerji şirketi Energy Holding'e projeye ilişkin her türlü eylemi durdurma talimatı verdi" ifadelerine yer verildi.

Güney Akım boru hattı projesi inşaatı 2012 yılının sonlarında başladı ve hattın 2018 yılında tam kapasitede faaliyette olması bekleniyor.

Rusya ile ilişkileri iyice gerginleşen AB, Güney Akım projesinin durdurulması için Bulgaristan'a bir süredir baskı yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler