1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Güney Akım’dan vazgeçmiyor

Bulgaristan Güney Akım’dan vazgeçmiyor

Enerji Günlüğü- Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev ülkesinin Güney Akım Projesi’nden vazgeçmediğini söyledi.Bulgaristan Ulusal Radyosu...

Bulgaristan Güney Akım’dan vazgeçmiyor

Enerji Günlüğü- Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev ülkesinin Güney Akım Projesi’nden vazgeçmediğini söyledi.

Bulgaristan Ulusal Radyosu tarafından verilen haberde, bugün Brüksel’de açıklamalarda bulunan Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev’in Bulgaristan’ın binlerce istihdam olanağı yaratacak ve büyük bir ekonomik fayda getirecek olan Güney Akım Projesi’nden vazgeçmediğini söylediği bildirildi.

AB EK ÇALIŞMALARIN YAPILMASI GERELTİĞİNİ SAVUNUYOR

Avrupa Komisyonu’nun enerji konusundaki resmi temsilcisi olan Marlin Holtsner, daha önce yapmış olduğu açıklamada, AB ülkeleri ile Gazprom arasında imzalanan ve enerji yolu inşaatını öngören anlaşmaların yürürlükteki AB mevzuatlarıyla uyuşmadığını ve üzerlerinde ek çalışmaların yapılması gerektiğini belirtmişti.

Doğalgazın Avrupa’ya alternatif yollarlara tedarikini sağlayacak olan ve Güney Akım adı verilen proje, Karadeniz üzerinden Güney ve Orta Avrupa ülkelerine kadar uzanan doğalgaz iletim hattının inşaatını içeriyor ve Gazprom Şirketi tarafından gerçekleştiriyor. Hattın Bulgaristan kısmının inşaatı 31 Ekim’de start almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler