1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan hiç bir Akım`a karşı değil!

Bulgaristan hiç bir Akım`a karşı değil!

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hiç bir doğalgaz boru hattı projesine karşı olmadıklarını ve sadece kaynakların çeşitlendirilmesini...

Bulgaristan hiç bir Akım`a karşı değil!

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, hiç bir doğalgaz boru hattı projesine karşı olmadıklarını ve sadece kaynakların çeşitlendirilmesini istediklerini belirtti.

Sofya’da Balkan Oteli’nde düzenlenen Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Enstitüsü’nün organize ettiği Güneydoğu Avrupa Enerji Güvenliği ve Enerji Altyapı Konferansı'nda konuşan Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da doğalgaz kaynaklarının çeşitlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz Kuzey Akım, Güney Akım’a karşı değiliz. Hiçbir akıma karşı değiliz, sadece kaynakların çeşitlendirilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

AB’nin enerji güvenliğinin en az sığınmacı krizi, ekonomik veya finansal kriz kadar önemli olduğunu ifade eden Borisov, Bulgaristan’ın çözüm bulması gereken önemli sorunların arasında Güney Akım Projesi sorununun yer aldığına vurgu yaptı.

Borisov, Bulgaristan’ın Varna bölgesinde bir enerji dağıtım merkezi kurmak istediğini de anımsattı.

AB'DEN BULGARİSTAN'A ÖVGÜ

Öte yandan Konferansta konuşan Avrupa Komisyonu’nun Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Bulgaristan’ın, AB ortamında enerji güvenliğinin artırılması için yapılması gereken çalışmalar konusunda güzel bir örnek olduğunu belirterek, “AB’nin önümüzdeki yıllarda ele alacağı önde gelen 7 enerji projesinin 3’ü Bulgar projesidir” dedi.

Güneydoğu Avrupa’nın tüm bölgesinde enerji sektöründe ortak çözümlerin bulunmasının şart olduğunu kaydeden Sefcovic, bariyerlerin kaldırılması ve ortak bir enerji pazarının oluşturulması gerektiğini ifade etti. Bulgaristan’ın Türkiye, Yunanistan ve Romanya ile ara doğalgaz bağlantılarının kurulmasına ilişkin çalışmalarının yavaş ilerlemesinden dolayı duyduğu endişelerini de dile getiren Sefcovic, konuyu Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tomislav Donçev ile görüşeceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler