1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bulgaristan iklim hedefine enerjide adım adım ulaşacak

Bulgaristan iklim hedefine enerjide adım adım ulaşacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, 2030 iklim hedefine ulaşmak için enerji sektörü ve yenilenebilir enerji yatırımlarını adım adım arttırmayı planlıyor.Bulgaristan...

Bulgaristan iklim hedefine enerjide adım adım ulaşacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, 2030 iklim hedefine ulaşmak için enerji sektörü ve yenilenebilir enerji yatırımlarını adım adım arttırmayı planlıyor.

Bulgaristan Enerji Bakan Yardımcısı Zhecho Stankov, ülkenin 2030 iklim hedefine ulaşmak için enerji sektöründe ve yenilenebilir enerjide adım adım yatırım artışı planladığını açıkladı. 

New Europe'a konuşan Stankov, Paris Anlaşması’nda hedef yükseltmek istemediklerini ve mevcut anlaşmanın ilk sonuçlarını görmek istediklerini kaydetti. Stankov, "Bulgaristan Başkanlığı döneminde üç önemli dosyanın müzakere edilmesini ve kapatılmasını sağladığımızdan gurur duyuyoruz: Denetim düzenlemesi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları. Ve tabii ki, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği için sadece hedefler üzerinde uzlaşma sağlamadık, bu hedeflere nasıl ulaşacağımıza dair düzenlemeleri de yaptık:  Enerji sektörüne ve yenilenebilire enerjiye adım adım yatırımlarını arttırmak…” ifadesini kullandı.

Bulgaristan’ın mevcut durumda enerji bileşimi konusunda da bilgi veren Stankov, nükleer enerjinin yaklaşık % 35, fosil yakıtlar ve linyitin yaklaşık% 45 ve hidro ve yenilenebilir enerjinin de % 20 paya sahip olduğunu kaydetti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler