1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bulgaristan PDVSA ödemelerine el koydu

Bulgaristan PDVSA ödemelerine el koydu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'dan transfer edilen milyonlarca euroya el koydu.Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal...

Bulgaristan PDVSA ödemelerine el koydu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'dan transfer edilen milyonlarca euroya el koydu.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido’yu Başbakan olarak tanıyan Bulgaristan Maduro yönetimine karşı tavrını net ortaya koyuyor. Son olarak Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararı alan ve bu ülkenin ABD'deki finansal varlıklarının Guaido'ya devredildiğini açıklayan ABD ile işbirliği yapan Bulgaristan, şirketten bazı banka hesaplarına yapıldığı tespit edilen milyonlarca euroyu bloke etti.

ÇOK VATANDAŞLI BİR KİŞİNİN HESAPLARI BLOKE EDİLDİ

Bulgaristan Başsavcısı Sotir Tsatsarov, ABD’den gelen istihbarat üzerine yapılan araştırma sonucu, aralarında Bulgaristan da olmak üzere birkaç ülke vatandaşlığına sahip olduğu tespit edilen bir kişinin, bir yerel bankadaki şüpheli hesaplarına el konulduğunu bildirdi. 

Tsatsarov, yaptığı açıklamada, “Biz bu kişinin hesaplarına gelen paranın, yurt dışından Venezuela’daki kamuya ait petrol şirketinden geldiğini tespit ettik. Paranın, bu hesaplarda kalması için gerekli bütün tedbirleri aldık. Hiç de küçük meblağ olmayan bu hesaplardaki para, yanlış amaçlarla kullanılmak üzere ülkeyi terk etmemesi için, tamamen bizim kontrolümüz altında olacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler