1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan Rus gazını yarı fiyata alabilir

Bulgaristan Rus gazını yarı fiyata alabilir

Gazprom’un Bulgaristan’a doğalgaz tedariki sözleşmesindeki fiyat hesaplamasında Batı Avrupa dağıtım merkezlerinin endeksini esas alabileceği ve böylece fiyatların %50 düşebileceği kaydedildi.

Bulgaristan Rus gazını yarı fiyata alabilir

Enerji Günlüğü - Gazprom’un Bulgaristan’a doğalgaz tedariki sözleşmesindeki fiyat hesaplamasında Batı Avrupa dağıtım merkezlerinin endeksini esas alabileceği ve böylece fiyatların %50 düşebileceği kaydedildi.

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, Rus kamu doğalgaz şirketi Gazprom, Bulgaristan’a doğalgaz tedariki sözleşmesindeki fiyatları gözden geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre, Gazprom fiyat oluşumunda petrol fiyatlarını esas almak yerine Batı Avrupa dağıtım merkezlerinin endeksini kullanabilir. Bu durumda Rusya’nın Bulgaristan’a verdiği doğalgazın % 50 ucuzlayabileceği ve dolayısıyla fiyatın 1000 metreküp için 140 dolar olabileceği kaydediliyor. 

AB Komisyonu’nun tekel karşıtı incelemesi kapsamında Gazprom şirketinin her halükarda fiyatlandırma formülünü gözden geçirmek zorunda kalacağı kaydediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler