1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Rusya Güney Akım`da anlaştı!

Bulgaristan ve Rusya Güney Akım`da anlaştı!

Enerji Günlüğü - Gazprom ile Bulgaristan Güney Akım Projesi için nihai yatırım kararı imzaladı.Gazprom’dan Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller...

Bulgaristan ve Rusya Güney Akım`da anlaştı!

Enerji Günlüğü - Gazprom ile Bulgaristan Güney Akım Projesi için nihai yatırım kararı imzaladı.
Gazprom’dan Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller başkanlığında bir heyet bugün Bulgaristan Cumhuriyeti’ni ziyaret etti. Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov’un huzurunda, Aleksey Miller ile Bulgaristan Enerji Holdingi Başkanı Mikhail Andonov, Güney Akım doğalgaz boru hattının Bulgaristan kesimi için nihai yatırım kararı protokolünü imzaladılar.
Bulgaristan Başbakanı Boiko Borisov ile Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Delyan Dobrev ile yapılan toplantıların ana konusunu doğalgaz alanında işbirliğine ilişkin temel meseleler oluşturdu.
Müzakereler esnasında Bulgargaz Ead Başkanı Dimitri Gogov ile birlikte Rus doğalgazına ilişkin yeni uzun vadeli arz sözleşmesi de değerlendirildi. Rus doğalgazı tedarikini öngören sözleşmedeki usul ve esaslar Güney Akım doğalgaz boru hattı kapasitesinin kullanımını da öngörüyor.
Gazprom Başkanı Aleksey Miller "Güney Akım doğalgaz boru hattının Bulgaristan kesiminin hayata geçirilmesi, iki taraflı ilişkilerimizi geliştirecek, tüm Avrupa’nın enerji güvenliğine katkıda bulunacaktır. Hattın Bulgaristan kesimi 538 kilometre uzunluğunda olacak ve Bulgar tüketicilere yönelik olarak uzun dönemli, istikrarlı ve kesintisiz doğalgaz tedarikine olanak sağlayacaktır" dedi.