1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Slovakya doğalgaz işbirliği yapacak

Bulgaristan ve Slovakya doğalgaz işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Slovakya doğalgaz şirketleri Eastring gaz boru hattı ve Balkan Gaz Hub'ı projelerinde işbirliği yapacak. Bulgaristan...

Bulgaristan ve Slovakya doğalgaz işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Slovakya doğalgaz şirketleri Eastring gaz boru hattı ve Balkan Gaz Hub'ı projelerinde işbirliği yapacak. 

Bulgaristan Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Slovakya gaz şirketi Eustream ile Bulgaristan gaz şirketi Bulgartransgaz arasında Eastring gaz boru hattı ve Balkan Gaz Hub'ı projelerinde işbirliği yapmak üzere bir ön anlaşma imzalandığı belirtildi.

Her iki doğalgaz projesi de bölgede doğalgaz arz güvenliğini sağlamayı ve Rus gazına olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. 

Slovakya gaz şirketi Eustream tarafından yapılacak Eastring boru hattının, Slovakya’nın Ukrayna sınırında bulunan Velke Kapuşana köyünden başlayıp Türkiye-Bulgaristan sınırına kadar devam etmesi planlanıyor. 20 milyar metreküp yıllık kapasiteye sahip, çift taraflı hattın 750 milyon dolara mal olması ve en geç 2020 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Bulgartransgaz ise Güney Akım projesinin iptali ardından Rusya ve Hazar Denizi'nden Güneydoğu ve Orta Avrupa'ya gelecek gazın depolanması ve iletimi için gelecek yıl 1.5 milyar Euro'luk bir etüt çalışması yürütecek.

Önceki ve Sonraki Haberler