1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Yunanistan doğalgaz bağlantısı hızlanacak

Bulgaristan ve Yunanistan doğalgaz bağlantısı hızlanacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan Rus doğalgazına bağımlılıklarını azaltmak için iki ülke arasında doğalgaz boru hattı inşa edecek.Doğalgaz...

Bulgaristan ve Yunanistan doğalgaz bağlantısı hızlanacak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan Rus doğalgazına bağımlılıklarını azaltmak için iki ülke arasında doğalgaz boru hattı inşa edecek.

Doğalgaz ihtiyaçlarının yüzde 90'ını Rus doğalgaz tekeli Gazprom'dan alan Yunanistan ve Bulgaristan komşularıyla olan doğalgaz ağlarını genişletmek için çabalarını yoğunlaştırdı. İki ülkeyi birbirine bağlayacak olan doğalgaz boru hattı yatırım kararını Mayıs ayı sonuna kadar tamamlayacaklar. 

Bu çerçevede Bulgaristan, Yunanistan'a uzanacak olan 180 km'lik doğalgaz boru hattının yapımına bu yıl başlamayı planlıyor. Hattın maliyetinin 220 milyon Euro olması ve 2018 yılında tamamlanması öngörülüyor. Tamamlandığında ise Yunanistan'ın LNG terminallerinden olduğu kadar Azeri gazını da taşıyacak ve yılda 3 milyar metreküp gaz taşıma kapasitesine sahip olacak.

Boru hattında Bulgaristan kamu enerji holdingi BEH yüzde elli hisseye sahip ve diğer hissedarlar da Yunan kamu gaz operatörü DEPA ve İtalyan Edison şirketi.

Avrupa Komisyonu proje için 45 milyon Euro fon verecek ve projenin gelişimine göre bu fonun daha da artması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler