1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan ve Yunanistan petrol boru hattı kuracak

Bulgaristan ve Yunanistan petrol boru hattı kuracak

Doğal gaz depolama tesisi olmayan Yunanistan, Bulgaristan gaz depolama tesislerini kullanabilecek. Buna karşılık Bulgaristan da Yunanistan’ın LNG boşaltma noktalarını kullanacak.

Bulgaristan ve Yunanistan petrol boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan ve Yunanistan yeni bir petrol boru hattı inşa edecek ve gaz depolama alanında işbirliği yapacak.

Bulgaristan geçici hükümeti Bulgaristan ile Yunanistan arasındaki enerji işbirliğini ilerletecek iki projeye onay verdi. Projelerden biri iki ülke arasında yeni bir petrol boru hattı inşa etmeyi içerirken, diğeri de gaz depolama alanında. 

İmzalanan ilk anlaşmaya göre, Dedeağaç’tan Burgaz'a petrol boru hattının inşası için çalışmalar başlayacak. Hat, Rus özel petrol şirketi Lukoil’in Neftochim rafinerisine ham petrol tedarik edecek. Hattın 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Haziran 2022'de kabul edilen Avrupa yönetmeliğine uygun olarak imzalanan ve doğal gaz arz ve depolama güvenliğini sağlamaya yönelik ikinci anlaşma kapsamında da Yunan gaz tedarikçilerinin Chiren'deki Bulgar gaz depolama tesisinden kapasite ayırmasına izin verilecek. Buna karşılık, Bulgar enerji şirketlerinin Yunanistan terminallerinde sıvılaştırılmış gazı boşaltma noktaları alacak. Yunanistan doğal gaz depolama tesisine sahip değil.

Önceki ve Sonraki Haberler