1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bulgaristan'da elektrikli kamyonet üretimine başlandı

Bulgaristan'da elektrikli kamyonet üretimine başlandı

Enerji Günlüğü - Çinli Centro Automotive Group ve Lüksemburglu Sevic İmmobility Bulgaristan’da ilk kez elektrikli kamyonet montajına başladı. Çinli...

Bulgaristan'da elektrikli kamyonet üretimine başlandı

Enerji Günlüğü - Çinli Centro Automotive Group ve Lüksemburglu Sevic İmmobility Bulgaristan’da ilk kez elektrikli kamyonet montajına başladı. 

Çinli Centro Automotive Group, ortağı Lüksemburglu Sevic İmmobility  ile Bulgaristan’ın en büyük şehri Filibe yakınlarında bulunan Trakya Ekonomi Bölgesi’nde kurduğu montaj fabrikasında mini elektrikli kamyonetlerin montajını yapmaya başladı. Önümüzdeki 3 yıl içinde iki şirketin, projeye yaklaşık 10 milyon euro yatırım yapması bekleniyor. Yeni fabrikada çalışmak üzere yaklaşık 150 kişi işe alınacak.

Çok fonksiyonlu olan kamyonet 500 kilograma kadar mal taşıyabilirken ek olarak da dondurulmuş gıdaların taşınması için bir soğutmalı bölme ile donatılabiliyor. Kamyonet doğrudan şebekeden şarj edilebiliyor ve özel bir istasyona gerek kalmıyor. 

ALTI AY İÇİNDE KAMYONET HAZIR OLACAK

Centro Automotive Group Şirketi İcra Müdürü Peter Wang, “Altı ay içinde ilk kamyonetin hazır olacağını umuyoruz” diye bildirdi. Wang, “Bu fabrikanın sadece montaj işleri için değil, aynı zamanda ayrı parçaların üretimi ve bakımı için de Orta Avrupa için bir merkez haline gelmesini istiyoruz” diye vurguladı. 

Sevic İmmobility Yönetim Kurulu Başkanı Gilbert Jost ise işçilerin iyi eğitimli olmalarının şirketin Bulgaristan'a yatırım yapmasının temel nedenlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, elektrikli araçların monte edilmesi ve pazarlanmasının maliyetinin de yatırımcılar için oldukça cazip olduğunu ifade etti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler