1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan’dan Karadeniz’de sondaj ihalesi

Bulgaristan’dan Karadeniz’de sondaj ihalesi

Bulgaristan'ın Karadeniz'deki münhasır ekonomik bölgesinde yer alan 1-26 Blok Tervel bölgesinde petrol ve doğal gaz arama ihalesi düzenlenecek.

Bulgaristan’dan Karadeniz’de sondaj ihalesi

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Karadeniz’deki karasularında 4.032 kilometrekarelik bir alanda petrol ve doğal gaz araması için ihale açıyor.

Bulgaristan hükümeti, Karadeniz'deki Blok 1-26 Khan Tervel bölgesinde petrol ve gaz araması için ihale açmaya karar verdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, 4.032 kilometrekarelik blok için verilen iznin beş yıllık bir süreye sahip olacağı ve bunun üç kez iki yıl uzatılabileceği belirtildi. 

Proje, 3 boyutlu sismik araştırmaların yapılması, muhtemel sondaj sahalarının belirlenmesi için jeolojik model hazırlanması, petrol potansiyelinin değerlendirilmesi ve arama kuyusu açılmasını öngörüyor. 

İHALE ŞARTLARI 

İhaleye katılabilmek için ilgili tarafların 8.350 dolar (15.000 lev) depozito yatırması ve son üç mali yılda toplamda en az 163.3 milyon dolar net satış geliri elde etmiş olması gerekiyor. Hükümet ayrıca, başvuru sahiplerinin sismik verileri yorumlayacak bir yazılıma ve proje faaliyetlerini yürütecek uzman bir ekibe sahip olmaları gerektiğini belirtti. Teklifler, önerilen çalışma planları, çevre koruma finansmanı ve teklif edilen ikramiyelere göre değerlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler