1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan’dan Yunanistan’a gaz akışı boru hattı arızası ile durdu

Bulgaristan’dan Yunanistan’a gaz akışı boru hattı arızası ile durdu

Bulgaristan’ın Güneybatısında Yunanistan’a Rus doğalgazını taşıyan boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle doğalgaz akışı durduruldu. 

Bulgaristan’dan Yunanistan’a gaz akışı boru hattı arızası ile durdu

Enerji Günlüğü - Bulgaristan’ın Güneybatısında Yunanistan’a Rus doğalgazını taşıyan boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle doğalgaz akışı durduruldu. 

Bulgaristan kamu gaz şirketi Bulgartransgaz’ın Genel Müdürü Vladimir Malinov, Güneybatı Bulgaristan'da Pazartesi günü bir boru hattında meydana gelen arızanın Rus doğalgazının Yunanistan'a taşınmasını durdurduğunu açıkladı.

Malinov, hattın düzeltme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yüksek basınç altında gaz taşıyan boru hattında bir kopma vardı. Basınçta bir düşüş kaydedildikten sonra hasarlı bölüm otomatik olarak kapatıldı” dedi.  

Boru hattından gaz akışının durmasının TürkAkım yoluyla da gaz tedarik eden Yunanistan’ın gaz güvenliğinde herhangi bir sorun yaratmayacağı belirtiliyor.

Yunanistan sınırına yakın Kulata yerleşim bölgesindeki Bulgar-Yunan doğalgaz boru hattında meydana gelen arızada hattın yaklaşık 200 metrelik kısmının hasar gördüğü ve herhangi bir can kaynı yaşanmadığı kaydedildi. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, teknik bir arıza olabileceği üzerinde duruluyor.

Bulgaristan Yunanistan’a yılda yaklaşık 3 milyon metreküp Rus doğalgazı iletiyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler