1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgartransgaz, gaz dağıtım merkezi için ön araştırma yaptıracak

Bulgartransgaz, gaz dağıtım merkezi için ön araştırma yaptıracak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgartransgaz, kuracağı gaz dağıtım merkezi projesinin hayatta kalabilme gücünü ölçmek, doğru...

Bulgartransgaz, gaz dağıtım merkezi için ön araştırma yaptıracak

Enerji Günlüğü - Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgartransgaz, kuracağı gaz dağıtım merkezi projesinin hayatta kalabilme gücünü ölçmek, doğru iş modelini belirlemek ve projeye ilişkin riskleri değerlendirmek için fizibilite çalışması yaptıracak.

Bulgaristan kamu doğal gaz şirketi Bulgartransgaz, “Balkan” adlı gaz dağıtım merkezinin proje öncesi araştırması için ihale açtı. Proje öncesi araştırma, merkezin hayatta kalabilme gücünü ölçmeyi, doğru iş modelini belirlemeyi ve projeye ilişkin riskleri değerlendirmeyi amaçlıyor. 

Fizibilite rapor finansmanının yarısı (920 bin euro) Avrupa Komisyonu, diğer yarısı ise gaz operatörü tarafından sağlanacak. Gaz dağıtım merkezinin inşa edilmesinin maliyeti 1,4 ila 2,4 milyar euro arasında olacak. Giderler öz kaynak ve dış finansman ile karşılanacak.

İHALEDE TEKLİFLER 1 KASIM’A KADAR VERİLECEK

İhale için adaylar 1 Kasım 2017 tarihine kadar teklif sunabilecekler. İhaleyi kazanan firmaya projeyi tamamlamak için 170 günlük süre veriliyor. Adaylardan son üç yılda 7 milyon leva büyüklüğünde cirolarının olması ve benzer projeler üzerinde çalışmış olmaları şartları aranıyor . Teklif edilen fiyat, projeyi kazanmak için birincil önem taşımakla birlikte, taahhüt edilen araştırma süresi de avantaj sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler