1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Burçak HES’in ürettiği elektriği RWE satacak

Burçak HES’in ürettiği elektriği RWE satacak

Enerji Günlüğü - Mön İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki Burçak Hidroelektrik Santrali'nin ürettiği elektriği Alman RWE pazarlayacak. Avrupa’nın...

Burçak HES’in ürettiği elektriği RWE satacak

Enerji Günlüğü - Mön İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi bünyesindeki Burçak Hidroelektrik Santrali'nin ürettiği elektriği Alman RWE pazarlayacak. 

Avrupa’nın önde gelen elektrik ve gaz şirketlerinden biri olan ve 2008 yılında Türkiye’de kendi şirketini kuran Alman enerji şirketi RWE, Mön İnşaat ve Ticaret Limited şirketiyle elektrik alım-satım anlaşması imzaladı. Türkiye genelinde yaklaşık 32 yıldır özellikle inşaat alanında birçok projeye imza atan Mön İnşaat ve Ticaret Ltd’nin Giresun’da bulunan 42 MW kapasiteli hidroelektrik santraline ait bir yıllık üretim kapasitesinin satışına dair yapılan anlaşma ile yıllık 110 GWh üretim beklenen Burçak Hes’in tüm üretimi son tüketiciye tedarik edilmek üzere RWE tarafından satın alındı.

MÖN İÇİN İSTİKRARLI FİYAT, RWE İÇİN KOLAYLIK

İstanbul’da gerçekleşen imza törenine katılan RWE Turkey Holding CEO’su Dr. Andreas Radmacher, bu tarz anlaşmaların enerji sektöründeki gelişimin ve uluslararası iş stratejilerinin önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Radmacher şunları söyledi:

"Türkiye’de enerji arz güvenliğini ve çevre dostu enerji üretimini destekliyor, müşterilerimize yenilikçi ürün seçenekleri sunarak sektöre katkıda bulunmayı hedefliyoruz. RWE olarak, 115 yıldır Avrupa enerji sektöründe edindiğimiz deneyimi Türkiye’yle paylaşıyoruz. Yapmış olduğumuz bu anlaşma ile iş ortağımız istikrarlı fiyat sayesinde ticari riskini bertaraf ederken biz de yeni bir santral kurulumu ve işletmesi konusunda çaba sarf etmemiş oluyoruz. RWE olarak Türk elektrik piyasasında daha likit ve şeffaf bir elektrik toptan ticaret ortamı oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Mön İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanları Mehmet Özbağı ve Nihat Özbağı ise enerji piyasasına ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza attıklarını belirttiler. Eş Başkanlar, "Bu tarz olumlu işbirlikleri sayesinde enerji piyasasını gelişimine katkı sağlayarak hep birlikte doğru yolda ilerlemeye devam ediyoruz" dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler