1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Burdur Bucak Belediyesi tesislerinin elektriği güneşten

Burdur Bucak Belediyesi tesislerinin elektriği güneşten

Burdur’un Bucak ilçe Belediyesi, tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 10 milyon lira yatırımla 2 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Burdur Bucak Belediyesi tesislerinin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Burdur’un Bucak ilçe Belediyesi, tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 10 milyon lira yatırımla 2 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak. 

Burdur ili Bucak Belediye Başkanlığı yaklaşık 29 bin metrekarelik alanda  1.999 kW kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurup işletmeyi planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 10 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Kurulması planlanan lisanssız elektrik üretim tesisinde toplam 5376 adet fotovoltaik panel kullanılacak. Santralde yılda yaklaşık 1.999 MWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilecek elektrik, trafolar ile orta gerilim seviyesine yükseltilecek ve dağıtım şirketine ait en yakın hatlara saplanma yöntemi ile bağlanarak sisteme aktarılacak. 

Üretilen elektrik, Bucak Belediye Başkanlığı bünyesinde yer alan tesislerin elektrik tüketimini karşılamada kullanılacak. Artan elektrik üretimi de ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler