1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bursa atık çamur elektrik tesisi kapasite arttırıyor

Bursa atık çamur elektrik tesisi kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü – Bubert'in Bursa'daki Akışkan Yataklı Reaktörde Arıtma Çamurlarının Gazlaştırılması ve Yakılması İle Enerji Elde Edilmesi Tesisi...

Bursa atık çamur elektrik tesisi kapasite arttırıyor

Enerji Günlüğü – Bubert'in Bursa'daki Akışkan Yataklı Reaktörde Arıtma Çamurlarının Gazlaştırılması ve Yakılması İle Enerji Elde Edilmesi Tesisi kapasite arttıracak.

Bubert Atık Bertaraf ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bursa İli, Osmangazi İlçesi, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde 2000 m2 kapalı alanda işletilen Akışkan Yataklı Reaktörde Arıtma Çamurlarının Gazlaştırılması ve Yakılması İle Enerji Elde Edilmesi Tesisinde günde 33 ton olan kapasitenin günde 60 tona artırılarak 93 tona çıkarılması planlanıyor.

2.250.000 TL olarak belirlenen bu kapasite artış projesi ile tesisin toplam ısıl gücü buhar kazanı ve mevcut makine ile toplam 6003,865 kw olacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Bursa Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler