1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bursa Belediyesi'nden DOSAB Termik Santrali karşıtı onay

Bursa Belediyesi'nden DOSAB Termik Santrali karşıtı onay

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun DOSAB termik santrali aleyhinde hazırladığı raporu kabul etti.Bursa...

Bursa Belediyesi'nden DOSAB Termik Santrali karşıtı onay

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun DOSAB termik santrali aleyhinde hazırladığı raporu kabul etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun ilde kurulması planlanan DOSAB termik santralinin çevreye etkileri, şehir merkezine olan yakınlığı, sanayileşmeyle artan kirlilik yükü ve hava kirliliğine etkisine dikkat çekerek, santralin kurulması ve işletilmesinin zararlı olacağına dair hazırladığı raporu oy birliği ile kabul etti. 

OLUMSUZLUKLAR VARSA ORTAYA KOYMAK GEREK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan Başkan Alinur Aktaş, “Bursa fabrikalarla iç içe yaşayan bir şehirdir. Demirtaş OSB de şehir içerisinde kalmış bir bölgemizdir. Ama Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katkılar veren bölgemizdir. Buraya kurulacak termik santral gündeme birçok defa geldi. Meclisimize de bununla ilgili bir önerge geldi. Çevre Sağlık komisyonu bununla alakalı etraflıca bir araştırma yaptı. Bununla alakalı artıları ve eksilerini ortaya koydu. Bunu da mecliste görüşerek oyladık. Şu anda orada fiilen bir çalışma yok. DOSAB idarecileri de uygulamayı düşünmediklerini iletti. Ülke ekonomisinin menfaatine olacak her çalışmanın yanında oluruz. Ancak olumsuzluklar varsa bunu da ortaya koymak gerekiyor. Biz de bu sonucu gerekli yerlere bildireceğiz” dedi. 

Bursa’nın zarar görmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aktaş, “Biz bakanlığa rağmen bir iş yapacak değiliz. Ancak Bursa’nın 50 kilometre dışında bir çalışma olsaydı belki komisyonumuz böyle karar vermezdi” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler