1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB’nin elektriği güneşten

Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB’nin elektriği güneşten

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan sanayi suyu amaçlı gölet üzerinde 4 MWm kurulu gücünde Yüzer Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulacak.

Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB’nin elektriği güneşten

Enerji Günlüğü - Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi, elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak için OSB içerisinde bulunan sanayi suyu amaçlı gölet üzerinde 4 MWm kurulu gücünde Yüzer Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak.

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi tarafından Bursa İli, Karacabey İlçesi, Taşpınar Mahallesi ile Nilüfer İlçesi, Badırga Mahallesi, Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan sanayi suyu amaçlı gölet üzerinde 4 MWm kurulu gücünde Yüzer Güneş Enerjisi Sistemi (GES) kurulması planlanıyor. 

96 milyon TL değerindeki proje ile Bursa Deri İhtisas ve Karma OSB’nin elektrik ihtiyacının bir kısmının karşılanması hedefleniyor. Santralin toplam yıllık üretimi 5.623 MWh olarak hesaplanıyor. Üretilen elektrik ile OSB’nin atıksu arıtma tesisi, aydınlatma vb. iç ihtiyaçlarının karşılanacak. 

Kurulacak yüzer GES’te 8.603 adet 465W’lık çift cam paneli kullanılacak. Bu, 72 m çapında 6 adet membranlı yüzer halka ve mooring sistemi ile birlikte tasarlanıyor. Mooring (sabitleme) sisteminde gölet zemin yapısına uygun olarak beton tonoz kullanılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler