1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bursa OSB`nin enerjisi Enervis ile korunacak!

Bursa OSB`nin enerjisi Enervis ile korunacak!

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding AŞ grup şirketi Enervis, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki enerji verimliliği çalışmalarını yürütmeye aday şirket...

Bursa OSB`nin enerjisi Enervis ile korunacak!

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding AŞ grup şirketi Enervis, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki enerji verimliliği çalışmalarını yürütmeye aday şirket olarak belirlendi. 

EWE Turkey Holding AŞ'den yapılan açıklamada, Bursa OSB’de yakın dönemde devlet hibesi ile enerji verimliliği çalışmaları yürütüleceği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, Grup şirketlerinden Enervis bu çalışmaları yürütecek aday firma olarak belirlendi. Konuyla ilgili Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantıya Bursa’nın önde gelen sanayi firmalarının temsilcileri de katıldı.

Açılış konuşmasını Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu ve EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante’nin yaptığı, Bursa’dan 15 önemli markanın katıldığı toplantıda, EWE AG Enerji Verimliliği Danışmanlığı biriminden Stefan Schulze ve Herbert Warnecke enerji verimliliğine dair bilgiler verdiler.

Bursalı sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği sunum sonrası bir açıklama yapan Enervis Genel Müdürü Osman Kipoğlu şunları söyedi:

"Enervis ailesi olarak üretmek kadar üretirken enerjiyi verimli kullanmanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu toplantıda amacımız Bursa sanayisinde bulunan tekstil, otomotiv benzeri alanlardaki firmalara enerji verimliliği danışmanlığı yapmak için kendimizi tanıtmaktı. Bakanlık desteği ile bir teşvik programı organize edilmiş durumda. Devlet, firmalara kendi içerisinde verimliliği artırıcı önlemler almaları için hibe desteğinde bulunacak. Bunun için Bursa Organize Sanayi Bölgesi enerji etüt çalışmaları için seçtiği danışman firmayı bakanlığa sunacak. Bursa OSB, tekstil ve otomotiv yan sanayi firmalarından oluşan başlangıçta 15 firmanın enerji etüt çalışması için Enervis’i seçti. İlerleyen günlerde yapılan sunum sonrası yeni seçilen diğer firmalarla birlikte dosya bakanlığa gönderilecek ve bakanlık da onaylarsa hibe desteği ile Enervis bu firmalarda enerjiyi daha verimli kullanabilmeleri adına tespitler yapıp, gerekli iyileştirmeler için önerilerde bulunacak."

Öngörülen sistem ile EWE AG uzmanlarıyla Türk mühendisler ortak bir çalışma gerçekleştirecek. Yapılacak çalışmanın Türkiye’de enerji verimliliği alanında model bir çalışma olması hedefleniyor.

Enervis halihazırda Türkiye enerji sektöründe faaliyet gösteren dağıtım ve altyapı şirketlerine; kontrolörlük, müşavirlik, kalibrasyon, enerji verimliliği, teknolojik altyapı, bakım ve işletme faaliyetleri ile ilgili hizmetler sunuyor. Enervis, hizmet verdiği şirketlerin ihtiyaç duyduğu tüm operasyonel işlerin aynı çatı altında gerçekleştirilmesinden doğacak sinerjiden faydalanarak, en verimli ve en kaliteli çözümleri müşterilerine sunmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler