1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bursa’da 13 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Bursa’da 13 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Karaçor Madencilik, Bursa’da jeotermal kaynak arayacak. Şirket, Nilüfer ilçesinde 9 adet, Gemlik ilçesinde de 4 adet sondaj kuyusu açacak.

Bursa’da 13 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Enerji Günlüğü - Bursa’nın Nilüfer ilçesinde iki ayrı ruhsatlı alanda ve Gemlik ilçesinde bir ruhsatlı alanda toplam 13 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak.

Karaçor Madencilik Proje İnş. Taah. İth. İhr. İç Tic. Ve San. Ltd Şti. tarafından Bursa ili, Nilüfer İlçesinde yer alan AR:225 (ER:3401374), AR:226 (ER:3401375) ve Gemlik ilçesinde yer alan AR:237 (ER:3367970) arama ruhsat numaralı alanlarda jeotermal kaynak arama çalışması planlanıyor. 

Nilüfer ilçesinde yaklaşık 14 hektarlık alanda yapılacak 4 adet jeotermal kaynak aramaya yönelik sondaj çalışmasının maliyeti 4 milyon TL olarak hesaplanıyor. İlçedeki diğer 18 hektarlık ruhsatlı alanda yapılacak çalışmalarda 5 adet sondaj kuyusu açılacak. Bu çalışmanın maliyeti de 5 milyon lira olarak öngörülüyor.

Gemlik ilçe sınırları içindeki 25 hektarlık alanda açılacak 4 adet jeotermal kaynak sondaj çalışmasının da maliyeti 4 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Sondaj çalışması sonucu sıcak suyun bulunması durumunda çıkacak olan su proje sahibi tarafından seracılık, otel, tarım, ısınma ve enerji vb. amaçlar için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağına çıkan suyun sıcaklık değeri ve debisi belirleyici etken olacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler