1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Bursa’da dargelirliye kömür yerine doğal gaz yardımı

Bursa’da dargelirliye kömür yerine doğal gaz yardımı

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğinin önüne geçmek için ihtiyaç sahiplerine kömür yerine doğalgaz yardımı yapacak. Bursa...

Bursa’da dargelirliye kömür yerine doğal gaz yardımı

Enerji Günlüğü - Bursa Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğinin önüne geçmek için ihtiyaç sahiplerine kömür yerine doğalgaz yardımı yapacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursagaz işbirliğiyle hizmete aldığı yakıt dönüşümünü destekleme projesiyle kentteki ihtiyaç sahibi 2000’e yakın ailenin konutlarına bu yıl kömür dağıtılmayıp, doğalgaz sistemiyle ilgili yardımlarda bulunulacak. Özellikle kış aylarında katı yakıt kullanımı nedeniyle hava kirliliğinin en yoğun olduğu Osmangazi, Yıldırım ve İnegöl ilçelerinde başlatılacak proje, daha sonra etap etap tüm ilçelerde uygulanacak.

4 AY BOYUNCA HANE BAŞI 50 LİRA YARDIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yakıt dönüşümünü destekleme projesiyle doğalgaz aboneliği bulunmayanların abonelik bedellerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ve hane başına yılda 4 ay (Aralık, Ocak, Şubat ve Mart ayları) olmak üzere ayda 50’şer TL’lik fatura desteğinde bulunulacağını söyledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara talepleri halinde doğalgaz sobası ile ocağı da verileceğini kaydeden Başkan Altepe, Bursagaz’ca hesaplanacak güvence bedellerinin 5’te 1’nin yine Büyükşehir Belediyesi tarafından ödeneceğini vurguladı.

YILDA YAKLAŞIK 1.2 MİLYON LİRA DESTEK

Bursagaz Genel Müdürü Markus Rapp ise hizmete alınan projenin devrim niteliğinde olduğunu vurgulayarak, düşük gelirli vatandaşlara destek olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Konuşmasında Bursa’nın bu konuda diğer şehirlere de örnek olacağını kaydeden Rapp, “Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk olarak gördüğümüz bu projeyle, hava kirliliği azalacak ve hava kalitesi artacak. 1 yılda yaklaşık 1.2 milyon TL destekte bulunulacak” şeklinde konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler