1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Bursa’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Bursa’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Duru Çevre Koruma şirketi, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde sera ısıtmasında kullanılmak üzere ik adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Bursa’da sera ısıtması için jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Duru Çevre Koruma şirketi, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde sera ısıtmasında kullanılmak üzere ik adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Duru Çevre Koruma Orman Ürünleri Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti tarafından, Bursa İli, Yenişehir İlçesinde 229 numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatı içerisinde jeotermal kaynak arama çalışması planlanıyor.  2,8 milyon TL değerindeki proje kapsamında bir adet üretim, bir adet reenjeksiyon olmak üzere iki lokasyonda sondaj kuyusu açılacak. Açılacak kuyularda derinlikler 750±100metre olarak öngörülüyor.

JEOTERMAL SERA ISITMASINDA KULLANILACAK

Sondaj çalışması sonunda kullanılabilir niteliklerde jeotermal akışkan bulunması durumunda, şirket ortağı ZNP Biyokütle Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından işletilen seranın ısıtılması amaçlı kullanılacak. Hâlihazırda seranın ısıtılması biyokütle ve fosil yakıta dayalı kazan ile yapılıyor. Üretim kuyusundan alınacak akışkan, sera ısı merkezinde eşanjörün primer tarafından geçirilerek, sekonder devresindeki kapalı devre su sistemindeki temiz suyu ısıtarak buradan sera mevcut ısı merkezine iletilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler