1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bursagaz’a Türkiye’nin en iyi işvereni ödülü

Bursagaz’a Türkiye’nin en iyi işvereni ödülü

Enerji Günlüğü - Bursagaz, Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nün sahibi oldu.Alman enerji firması EWE AG’nin Türkiye’deki en büyük yatırımı...

Bursagaz’a Türkiye’nin en iyi işvereni ödülü

Enerji Günlüğü - Bursagaz, Türkiye’nin En İyi İşvereni Ödülü’nün sahibi oldu.

Alman enerji firması EWE AG’nin Türkiye’deki en büyük yatırımı olan Bursagaz, 20 Mayıs gecesi İstanbul Le Meridien Otel’de Great Place to Work tarafından düzenlenen Türkiye’nin En İyi İşverenleri Ödül töreninde, 50-500 çalışan kategorisinde 1’nci olarak Türkiye’nin En İyi İşvereni seçildi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, ödülü almanın haklı gururunu yaşadıklarına belirtti. Great Place to Work’ün 1992 yılında Amerika’da kurulmuş 25 yıldır dünya çapındaki en iyi işyerlerinin analizini yaparak tespit edilen global bir modelle çalışan araştırma şirketi olduğuna vurgulayan Tola, şirketin en önemli özelliğinin tamamen bağımsız bir yapıya sahip olarak, çalışmalarını kendi kurduğu enstitüsünde sürdürmesi olduğunu belirtti.

En İyi İşverenler araştırmalarını dünya çapında gerçekleştiren bir araştırmanın parçası olmanın kendilerine aynı zamanda kıyas imkanı sunduğunu vurgulayan Tola, her yıl dünya, Avrupa ve ulusalda yapılan araştırma çalışması ile çalışanlara uygulanan güven indeksi araştırması ve kültür incelemesinden oluştuğunu ve çalışanların dürüst yönetim anlayışı, adil işe alım ve ücretlendirme, tarafsızlık, işinden gurur duyma alanlarında değerlendirmeler yaptığını kaydetti. Bursagaz’ın da bu süreçlerin tamamından geçerek bu büyük başarının altına imza attıklarını ifade etti. Tola, araştırmanın tamamen tarafsızlık esasına dayalı olarak Great Place to Work ekibi tarafından kapalı zarf usulü ile gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Tola, şu bilgileri verdi: "Bursagaz 2013 yılında bu süreçte yer alarak çalışanlarının tamamına Great Place to Work uygulamasını gerçekleştirmiş ve çalışanların şirkete olan güveni yüzde 83 olarak araştırma sonucunda sunulmuş ve Great Place to Work Türkiye’nin açıkladığı sonuçlar bazında 1’incinin Microsoft, 2’ncinin Mercedes olduğu 50-500 çalışan arası Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında 3’üncü sırada yer almış ve ödül almaya hak kazanmıştı. Aynı şekilde bu uygulamalar kapsamında Great Place to Work Avrupa’nın oluşturduğu Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde ilk 50 şirket arasında yer alan tek ve ilk Türk şirketi olarak Dublin’de düzenlenen ödül töreninde ülkemizi temsil eden tek şirket olarak ödül almıştı. Biz bu sene bu başarıyı bir adım daha öteye ilerleterek 50-500 çalışan kategorisinde yüzde 87’lik güven indeksi düzeyimizle Türkiye’nin en iyi işvereni olarak konumlanıyoruz. Bugün çalışanlarımız yüzde 98 düzeyinde şirketimizden gurur duyuyor, yüzde 90 düzeyinde maksimum takım performansı ile iş sosyal yaşam dengesini koruyor ve yüzde 92 düzeyinde hakkaniyetli bir ortama sahip olduklarını düşünüyorlar. Bizler için en önemli başarı aslında çalışanlarımız için ortaya koyduğumuz yaklaşımların benimsenmesi ve değer olarak kabul edilmesidir. İşte bizi bu büyük başarıya ulaştıran bütün insan kaynakları uygulamalarımızın yanındaki en önemli etken ‘Ömür Boyu İş Gücü Yönetimi’ yaklaşımımızdır."

EWE Holding Turkey CEO’su Dr. Frank Quante, Bursagaz Yönetim Kurulu Başkanı Willeim Schoeber, Yönetim Kurulu Üyeleri Heiko Fatsje, Mustafa Sancar ve Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora’nın katıldığı ödül törende, başarının sırrının Bursagaz çalışanlarının hakkaniyet, takımdaşlık, gurur, saygı, güvene dayalı bir çalışma ortamını yönetimle birlikte oluşturmalarının bir sonucu olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler