1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bursagaz’a yeni yönetim binası

Bursagaz’a yeni yönetim binası

Enerji Günlüğü - Bursagaz'ın yeni yönetim binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Çevreci ve sürdürülebilirlik anlayışına uygun inşa...

Bursagaz’a yeni yönetim binası

Enerji Günlüğü - Bursagaz'ın yeni yönetim binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Çevreci ve sürdürülebilirlik anlayışına uygun inşa edilecek bina LEED sertifikası almaya da aday.

Törende konuşan Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Bursagaz'ın yaşayan değerlerinin entegrasyonunun bir parçası olduğunu belirterek, "Bu amaçla inşaatına karar verilen yönetim binamız teknik özellikleriyle hem şirketimizi ve grubumuz EWE'yi hem de şehrimizi ileri seviyelere taşıyacak bir markanın yansıması olarak planlanmıştır" diye konuştu.

BİNA, LEED 2009 – NEW CONSTRUCTION SERTİFİKASINI "GOLD" SEVİYESİNDE ALMAYA ADAY

Tola, yapımına başlanan bina hakkında şu bilgileri verdi: "Müteahhitliğini Akrapol İnşaat'ın üstlendiği binamızın saha çalışmalarına Haziran ayında başladık. Şirket ve şehir ihtiyaçlarına göre özel tasarlanmış projede sağlamlık, güvenilirlik ve inovasyona önem verdik. Sağlam bir temelle şirketimizin geleceği üzerine kurguladığımız strateji ile tasarladığımız yönetim binamız, her yönüyle kurumsallığı temsil edecek şekilde inşa edilmektedir. Binada temiz enerji, doğalgazdan elektrik enerjisi ve ısı üretebilen modüler yapılı kojenerasyon sistemi kullanılacak. Atık ısıdan istifade eden soğutma sistemi kullanılarak enerji kullanım alanlarının optimizasyonu sağlanacak."

Tola, projenin klasik binalara göre daha sağlıklı, çevreye saygılı, işletme giderleri ile daha ekonomik ve karlı olan, yüksek performanslı binaları tanımlayan, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED 2009 – New Construction sertifikasını "gold" seviyesinde almaya aday bir proje olduğunu söyledi.

DEPREME DAYANIKLI

EWE Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. William Schouber ise yeni yönetim binasının hayata geçirilmesi için Almanya’da birçok kişi ile görüştüklerini kaydederek, binanın özellikle depreme karşı dayanıklı olmasına dikkat ettiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler