1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bursalı İpeks, Kütahya’ya GES kuracak

Bursalı İpeks, Kütahya’ya GES kuracak

İplik, dokuma ve tekstil boyama işleri yapan Bursa merkezli İpeks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, Kütahya’da güneşten elektrik üretip kullanacak. 

Bursalı İpeks, Kütahya’ya GES kuracak

Enerji Günlüğü - Bursa’da faaliyet gösteren İpeks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ, kendi ihtiyacı olan elektriği karşılamak amacıyla güneş enerji santrali (GES) kuracak. Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Akpınar Köyü Turhan Mevkii’nde toplam 32.875,98 metrekarelik alanda inşa edilecek santralin kurulu gücü 1.92 MW (2.42 MWp) olarak planlanıyor. Santralde üretilecek elektrik trafoya bağlanarak şebekeye verilecek. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunulan proje tanıtım dosyasını inceleyen Kütahya Valiliği, ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince projeye dair “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı aldı. 

İpeks Tekstil 17.500 metrekare kapalı alanda 240 kişilik çalışma ekibiyle faaliyet gösteriyor. Şirket, jakar ve armüllü dokuma, fantazi iplik, şönil imalatı ve iplik boyahane bölümleriyle tekstil sektöründe entegre bir tesis konumunda. 

Enerji Günlüğü / BURSA - ANTALYA

Önceki ve Sonraki Haberler