1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bursa’nın 4 dağ ilçesine doğalgaz bağlanacak

Bursa’nın 4 dağ ilçesine doğalgaz bağlanacak

Enerji Günlüğü - Bursagaz, dağ ilçeleri Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a doğalgaz götürmek için 137 milyon liralık yatırım yapacak. Doğalgaz...

Bursa’nın 4 dağ ilçesine doğalgaz bağlanacak

Enerji Günlüğü - Bursagaz, dağ ilçeleri Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık’a doğalgaz götürmek için 137 milyon liralık yatırım yapacak. 

Doğalgaz dağıtım şirketi Bursagaz’ın dağ ilçeleri için EPDK’ya yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanmasının ardından çalışmalar hız kazandı. Keles, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinin belediye başkanlarına ziyarette bulunan Bursagaz Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Özden, ilk yatırım başlangıcını Ağustos ayının ilk haftasında Keles’te gerçekleştireceklerini söyledi. Dağ ilçeleri için planlanan yatırımın toplam bedeli ise 137 milyon TL. 

YATIRIMLARA KELES’TEN BAŞLANACAK

Yatırım çalışmalarına Ağustos ayının ilk haftasında Keles’ten başlayacaklarının müjdesini veren Özden, “Bursa’nın tamamına en güvenilir, temiz ve konforlu yakıtı ulaştırmayı kendine görev edinen bir şirket olarak, dağ ilçelerimize doğalgazı götürecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Keles’e 2019, diğer üç ilçemize ise 2020 yılı sonuna kadar doğal gaz arzı gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 137 milyon TL tutarındaki bu yatırımla birlikte 5 bin civarında hane daha doğal gaz konforuyla tanışacak” dedi. 

Böylece Bursagaz’ın hizmet verdiği ilçe sayısı 11’e yükselecek. Ön fizibilite çalışmalarının tamamlandığı dört ilçeye, BOTAŞ ulusal iletim hattının İnegöl kesiminden çıkış alınarak, yaklaşık 110 kilometre çelik boru hattı yatırımı yapılacak. Bursagaz bu ilçelere, 20 bin metreküp/saat kapasitedeki konteyner tip RMS/A istasyonlarına ulaşacak şekilde dağlık araziden tesis ederek doğal gaz sağlamayı hedefliyor. Yatırım kapsamında 110 kilometre ana çelik boru hattı yatırımının yanı sıra, Orhaneli ilçe merkezine 37 km, Keles ilçe merkezine 27 kilometre, Büyükorhan ilçe merkezine 25 km, Harmancık ilçe merkezine ise 26 km olmak üzere toplam 115 kilometre polietilen ve çelik doğal gaz hattı yatırımı planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler