1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bursa’ya 120 MW’lık Ulu RES kurulacak

Bursa’ya 120 MW’lık Ulu RES kurulacak

Ulu Yenilenebilir Enerji, Bursa’nın İnegöl ilçesinde 120 MW kapasiteli Ulu Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kuracak. 

Bursa’ya 120 MW’lık Ulu RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ulu Yenilenebilir Enerji, Bursa’nın İnegöl ilçesinde 120 MW kapasiteli Ulu Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kuracak. 

Ulu Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bursa ili İnegöl ilçesi, İclaliye, Gazelli ve Çayyaka Mahalleleri ile Keles ilçesi Kocakovacık, Düvenli ve Sorgun Mahalleleri sınırları içerisinde 120 MW kapasiteli Ulu Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Şirket ilk projelendirmesinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından meteoroloji radar istasyonu projesi ile çakışması nedeniyle, projede isim ve yer değişikliğine gitti.

Yaklaşık 324 milyon lira değerindeki proje kapsamında, 2 adedi 3,5 MWm, 29 adedi 4,2 MWm ve 1 adedi 0,7 MWm olmak üzere toplamda 32 adet rüzgâr türbininin kurulması planlanıyor. 

SANTRAL 100 BİN KİŞİNİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Santralde yılda 420.000.000 kWh elektrik üretilmesi ve üretilen elektriğin kurulacak şalt merkezi ve 2 Adet enerji iletim direği ihtiva eden 154 kV’lık Enerji Nakil Hattı vasıtasıyla enterkonnekte sisteme verilmesi planlanıyor. Santralde üretilen elektrik ile yaklaşık 100.000 kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacının karşılanabileceği öngörülüyor. Santralin işletme ömrü 49 yıl olacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler