1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Bursa’ya Elektrikli Taşıtlar Araştırma Merkezi!

Bursa’ya Elektrikli Taşıtlar Araştırma Merkezi!

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde, Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.

Bursa’ya Elektrikli Taşıtlar Araştırma Merkezi!

Enerji Günlüğü - Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde, Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkez test, valdasyon ve sertifikasyon çalışmaları yapacak. 

Bursa Teknik Üniversitesi Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği, Bursa Teknik Üniversitesi tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bursa Teknik Üniversitesi Elektrikli Taşıtlar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluşunu bildiren Yönetmelik, Merkezin işleyiş ve yönetimi ile faaliyet alanlarını belirliyor. 

Buna göre Merkezin amacı Üniversite bünyesinde elektrikli araç çalışmalarında ortaya çıkacak olan test, validasyon, sertifikasyon çalışmalarını yapmak; Bursa otomotiv yan sanayi çalışanlarına ve talepte bulunan firmalara çeşitli eğitimler vererek sektörde elektrikli araçlar hakkında bilgi birikimini artırmak ve elektrikli araçların elektrik, elektronik ve tahrik sistemi üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapmak şeklinde bildiriliyor. 

Yönetmeliğe göre Merkezin faaliyet alanları da aşağıdaki gibi listelendi. 

  • Üniversiteler, araştırma merkezleri, sanayi, kamu kurum ve kuruluşları ile üçüncü şahısların test ve AR-GE ihtiyaçlarını Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek bedel karşılığında gerçekleştirmek.
  • Üniversite, sanayi, kamu ve özel kuruluşlar ile iş birliği yaparak, elektrikli taşıtların sorunlarının çözümüne yönelik olarak döner sermaye kapsamında projeler hazırlamak.
  • Bilimsel görüş, danışmanlık ve benzeri hizmetler sunmak ve bu hizmetlere ilişkin raporlar düzenlemek.
  • Üniversitenin tüm birimlerindeki araştırmacıların kullanımına açık, ileri düzey cihazlardan oluşan laboratuvar imkânlarını sürekli hizmette tutma koşullarını sağlayarak etkili ve verimli bir çalışma ortamı sağlamak.
  • Yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel çalışma ve projeleri desteklemek, ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyum, seminer, panel, kurs ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenlemek.

Merkezin personeli, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü tarafından görevlendirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler