1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. BUSKİ Bursa’da 3,6 MW’lık HES kuracak

BUSKİ Bursa’da 3,6 MW’lık HES kuracak

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), Bursa il sınırları içindeki Nilüfer Barajı dip savağında 3,622 MW kapasiteli Nilüfer Hidroelektrik Santrali (HES) kuracak.

BUSKİ Bursa’da 3,6 MW’lık HES kuracak

Enerji Günlüğü - Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), Bursa il sınırları içindeki Nilüfer Barajı dip savağında 3,622 MW kapasiteli Nilüfer Hidroelektrik Santrali (HES) kuracak.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından; Bursa İli, Osmangazi ve Keles ilçeleri sınırları içinde 3,622 MW kapasiteli Nilüfer Hidroelektrik Santrali (HES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin maliyeti yaklaşık 23 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında, içme suyu amacıyla 2007 yılında işletmeye alınan Nilüfer Barajı ve ilgili yapıları kullanılarak mevcut ve gelişmeli durum işletme paternine uygun olarak Nilüfer Çayı sularından ve düşü imkanından faydalanılarak elektrk üretilecek. Nilüfer Barajı Dip Savağında yapılacak branşman ile suların cebri boruya alınması ve daha sonra 685 metre kuyruk suyu seviyesinde kurulacak Nilüfer HES’de türbinlenerek elektrik üretilmesi planlanıyor. 

İşletilmesi planlanan santralin yıllık elektrik üretimi 9,352 GWh olacak. Santralde üretilen elektrik, 34,5 kV’lık 6 km’lik hat ile Egemen 1 HES Trafo Merkezine iletilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler