1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. BYD, Meksika’da elektrikli araç fabrikası kuracak

BYD, Meksika’da elektrikli araç fabrikası kuracak

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD Co Ltd, ABD pazarına daha kolay erişim için Meksika'da yeni bir elektrikli araç (EV) fabrikası kuracak.

BYD, Meksika’da elektrikli araç fabrikası kuracak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli elektrikli araç (EV) üreticisi BYD’nin Meksika’da tesis açmak için bir fizibilite çalışması başlattığı ve fabrikanın konumu da dahil olmak üzere şartlar üzerinde yetkililerle pazarlık yaptığı kaydedildi. EV üreticisinin, bu yatırımla Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik bir ihracat merkezi kurmayı hedeflediği belirtildi.

"ULUSLARARASI BİR MARKA İÇİN YURT DIŞI ÜRETİM VAZGEÇİLMEZDİR"

BYD Meksika ülke müdürü Zhou Zou, Nikkei'ye yaptığı açıklamada Meksika'da yeni bir elektrikli araç (EV) fabrikası kuracaklarını belirtti. Böylece ABD'ye bir ihracat merkezi kurmayı amaçladıklarını kaydeden Zou, ”Yurt dışı üretim uluslararası bir marka için vazgeçilmezdir" dedi. BYD, vergilerden tamamen kurtulmak için elektrikli otomobillerindeki parçaların en az %75’ini ABD, Kanada veya Meksika’da üretmek zorunda. 

BYD, uygun fiyatlı modelleri ve çeşitli ürün yelpazesiyle tanınan bir şirkettir. Son zamanlarda en büyük rakibi Tesla Inc'i geride bırakarak, satışlar açısından dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi haline geldi. BYD, Çin dışında yeni tesisler inşa ederek, Çin ihracatını artırmaya ek olarak küresel anlamda genişlemeyi hedefliyor.

Meksika'nın otomotiv sektörü, endüstrinin önde gelen global oyuncularının çoğu tarafından işletilen ve ABD endüstrisi ile sıkı bir şekilde entegre olan bir yapıya sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler