1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. BYD’nin satışları arttı

BYD’nin satışları arttı

Tesla’nın Çinli rakibi BYD’nin, Mart ayında elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre %46 artarak 302 bin 459 adet oldu.

BYD’nin satışları arttı

Enerji Günlüğü - Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, yılın ilk çeyreğinde satışlarını bir önceki yıla göre %13’ün üzerinde arttırdı. 

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD’nin satışları, yerel ve küresel artış gösteren rekabete rağmen, Mart ayında yükseldi. Şirketin Mart ayı satışları, Ocak ve Şubat aylarındaki moral bozucu satış miktarlarına rağmen, önceki yıl aynı aya göre %46 artış gösterdi. Mart’ta şirketin yeni enerjili araç satışları 302 bin 459 adet oldu.

İlk çeyrek satışları ise geçen yılki döneme göre %13,4 artış yaşamasına rağmen geçen çeyreğe göre %43 düşüş gösterdi. İlk çeyrekte şirketin satışları 626 bin 263 adet oldu. Geçen çeyrek şirketin, Tesla satışlarını da geçerek, rekor miktarlara ulaştığı bir dönemdi. 

Elektrikli araç piyasasında rekabet, öngörülmesi zor talebe rağmen, artarak devam ediyor. Xiaomi de elektrikli araç üretme planları açıklayarak bu rekabete dahil oldu ve şirketin Hong Kong piyasasındaki fiyatları hızlı bir yükseliş gösterdi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler