1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çad hükümeti ExxonMobil varlıklarını kamulaştırdı

Çad hükümeti ExxonMobil varlıklarını kamulaştırdı

Orta Afrika ülkesi Çad, ExxonMobil'in ülkedeki hidrokarbon izinleri ile arama ve üretim izinleri dahil tüm varlık ve haklarını kamulaştırdı. 

Çad hükümeti ExxonMobil varlıklarını kamulaştırdı

Enerji Günlüğü - ABDli enerji şirketi ExxonMobil’in Çad’da bulunan petrol varlıkları ve hakları Çad hükümeti tarafından kamulaştırıldı.

Çad Enerji ve Hidrokarbon Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABDli enerji şirketi ExxonMobil'in (XOM.N) bir yan kuruluşuna ait hidrokarbon izinleri ve arama ve üretim izinleri dahil tüm varlık ve haklarının kamulaştırdığını açıkladı.

ExxonMobil, Aralık ayında Çad ve Kamerun'daki operasyonlarının Londra Borsasında işlem gören Savannah Energy'ye 407 milyon dolar karşılığına sattığını bildirmiş, ancak Çad hükümeti nihai şartların öncekinden farklı olduğu gerekçesiyle anlaşmaya itiraz etmişti. 

ExxonMobil’in varlıkları, Çad'ın günde toplam 28.000 varil üretime sahip yedi üretim petrol sahasından oluşan Doba petrol projesindeki %40 hissesini içeriyor. Ayrıca, ham petrolün ihraç edildiği Gine'nin Atlantik Körfezi kıyısına uzanan 1.000 kilometreden (621 mil) fazla uzunluğa sahip Çad-Kamerun boru hattındaki hissesini de içeriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler