1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çağlayan: Allied Türkiye`ye 4 milyar $ yatırım yapacak

Çağlayan: Allied Türkiye`ye 4 milyar $ yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na Türkiye'ye 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Amerikalı...

Çağlayan: Allied Türkiye`ye 4 milyar $ yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na Türkiye'ye 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Amerikalı enerji şirketi Allied'ın da katıldığını belirterek, firmanın kömürden kimyasal elde edeceğini kaydetti. 

“STRATEJİK ALANLARDA ÜRETİM YAPACAKLAR”

Bakan Çağlayan şunları bildirdi; “2023'e giden yolda Türkiye'nin gerek enerji, gerek ulaşım, gerekse bilgi teknolojileri altyapısı ile ilgili 250 milyar Dolar’dan fazla yatırım yapacak olması, firmaları ilgilendiriyor. Bilhassa bugünkü toplantıya katılan öyle yatırımcılar var ki, 4 milyar Dolar’lık yatırım yapacak olan bir enerji şirketi, Amerikalı Allied firması var. Çok önemli bir yatırım yapacak. Kömürden kimyasallar elde edecekler ve Türkiye'nin bilhassa ithal etmek zorunda kaldığı, stratejik yatırımlar olarak değerlendirdiğimiz alanlarda üretim yapacaklar, üre ve amonyak başta olmak üzere. 

Bu firmaların kendileri ile ilgili konularını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dinledi. Arazi tahsisi konusunda Başbakan'ın ilgili arkadaşımıza talimatları oldu. Biz Maliye Bakanımız ile süratle çalışacağız ve önümüzdeki dönemde önemli yatırımları ülkemiz açısından değerlendirmiş olacağız.” dedi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler