1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çağlayan: Energy Allied büyük yatırımlar planlıyor

Çağlayan: Energy Allied büyük yatırımlar planlıyor

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Energy Allied International'ın Türkiye'de çok büyük kömür, karbon, üre yatırımları planladığını...

Çağlayan: Energy Allied büyük yatırımlar planlıyor

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Energy Allied International'ın Türkiye'de çok büyük kömür, karbon, üre yatırımları planladığını söyledi. 

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yarınki "8. Yatırım Danışma Konseyi" toplantısı kapsamında, bugün bazı uluslararası firmalarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Görüşmeler öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan, "Medtronic, Nesma Holding, Energy Allied International, Eldorado Gold Corporation, Huawei ve Avrupa Yatırım Fonu'nun üst düzey yönetici ve CEO'larıyla bugün ikili görüşmeler yapacağız. Bunlar arasında Energy Allied International'ın çok büyük yatırım planları var" dedi.

Energy Allied International'ın yatırım çalışmalarının belli aşamaya geldiğini aktaran Bakan Zafer Çağlayan, arazi teminiyle ilgili gerekli çalışmanın sürdüğünü belirtti. Çağlayan, "Karbon, kömür, üreye kadar üretim yapacak. Bunlar Türkiye'nin dış ticaret açığı verdiği alanlar. Türkiye'nin petrokimyadaki dış ticaret açığını son derece olumlu etkileyecek" diye konuştu.

ZİRVEYE DEVLER KATILIYOR

Yarın İstanbul'da düzenlenecek 8'inci Yatırım Danışma Konseyi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Toplantıda, ciroları 572 milyar dolara ulaşan 17 grubun başkan ve CEO'ları Türkiye'deki yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik görüş ve önerilerini paylaşacak.

Toplantıya Dünya Bankası ve Avrupa Yatırım Fonu'nun yanı sıra; aralarında Air Liquide, Alstom, Burgan Bank, Citigroup, Eldorado Gold Corporation, Energy Allied International, E.ON, Hitachi, Huawei, Khazanah Nasional Berhad, Medtronic, Nesma Holding, Sumitomo Rubber, Thyssenkrupp ve Vinci'nin bulunduğu uluslararası 17 büyük grubun üst düzey yöneticileri ile TİM, TÜSİAD, TOBB ve YASED başkanları katılacak.

Yatırım Danışma Konseyi, Türkiye'nin yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla Dünya Bankası işbirliğiyle dünyanın önde gelen çok uluslu şirket yöneticilerinin katılımıyla oluşturulan bir platform niteliğinde. 2004 yılından bu yana gerçekleştirilen bu toplantıların sonunda, tüm üyelerin imza koyduğu bir sonuç bildirisi yayınlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler