1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çağlayan: Kömürde ‘yüksek kalori’ teşvik ediliyor

Çağlayan: Kömürde ‘yüksek kalori’ teşvik ediliyor

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "yüksek kalorili" kömür üretiminin teşvik kapsamına alındığını söyledi. Zafer Çağlayan,...

Çağlayan: Kömürde ‘yüksek kalori’ teşvik ediliyor

Enerji Günlüğü - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "yüksek kalorili" kömür üretiminin teşvik kapsamına alındığını söyledi. 

Zafer Çağlayan, yeni teşvik sisteminde bugüne kadar sadece düşük kalorili sınıftaki kömür üretimine yönelik yatırımların teşvikten yararlandığını hatırlatarak, bu sınıflamayı kaldırdıklarını söyledi. Yapılan değişiklikle kömür üretimi yatırımlarının, kalori sınıflamasından bağımsız olarak teşvik edileceğini vurgulayan Çağlayan şunları söyledi:

"Bu çerçevede, taşkömürü başta olmak üzere yüksek kalorili kömür üretimine yönelik yatırımlar destek kapsamına alınamazken, düşük kalorili kömür yatırımları, öncelikli yatırım konuları arasında yer alan madencilik yatırımları kapsamında beşinci bölgede uygulanan bölgesel desteklerinden yararlandırılmaktaydı. Ancak, sektörün yatırım ihtiyaçları, enerji arz güvenliği ve cari açık gibi hususlar dikkate alınarak, değişikliği gidilmiş, ve yapılan değişiklik Resmi Gazete’de (dün) yayımlanmıştır. Bu değişiklikle kömür üretimine yönelik yatırımlara sağlanan desteklerin kapsamı genişletilmiştir."

Bakan çağlayan, bu çerçevede, sanayiinin ihtiyaç duyduğu yüksek kalorili kömür temini, enerji arz güvenliğinin sağlanması ve yer altı kaynaklarının hızlı bir şekilde ekonomiye kazandırılmasını teminen düşük kalorili kömürlerin yanında yüksek kalorili kömür üretimi yatırımlarının da teşvik edilebilmesinin önünün açıldığını belirtti. 

KÖMÜRE DAYALI ELEKTRİK ÜRETİM LİSANSI BAŞVURULARI ARTTI

Önceki ve Sonraki Haberler