1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çağlayan ve Karaca HES için ÇED onayı

Çağlayan ve Karaca HES için ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Has Enerji Elektrik Üretim'in Çağlayan Regülatörü ve HES projesi ile Tonya Enerji'nin Karaca Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu...

Çağlayan ve Karaca HES için ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Has Enerji Elektrik Üretim'in Çağlayan Regülatörü ve HES projesi ile Tonya Enerji'nin Karaca Regülatörü ve HES projesi ÇED raporu uygun bulundu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamalarda Has Enerji Elektrik Üretim'in Artvin’de bulunan Çağlayan Regülatörü ve HES projesi ile Tonya Enerji'nin Giresun’da bulunan Karaca Regülatörü ve HES projesinin ÇED raporlarınınuygun bulunduğu belirtildi.

Buna göre, Artvin İli, Şavşat ilçesi Sınırları içerisinde Has Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Çağlayan Regülatörü ve HES (22,679 MWm / 21,827 MWe)” projesi ve Giresun İli, Dereli ilçesi Semali Deresi üzerinde Tonya Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Karaca Regülatörü ve HES (3,012 MWm / 2,856 MWe)” projesi ile ilgili Bakanlığa sunulan ÇED Raporları incelenip ÇED Raporu Özel Formatı’na uygun bulunarak, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporları halkın görüşüne açılmıştır.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporlarını incelemek isteyenler, Bakanlık merkezinde veya Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeduyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler