1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık Enerji 1 milyar 234 milyon lira kar payı dağıtacak

Çalık Enerji 1 milyar 234 milyon lira kar payı dağıtacak

Enerji Günlüğü – Çalık Enerji, 2018 dönemine ilişkin karından, 1 milyar 234 milyon lira kar payı dağıtacak. Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ...

Çalık Enerji 1 milyar 234 milyon lira kar payı dağıtacak

Enerji Günlüğü – Çalık Enerji, 2018 dönemine ilişkin karından, 1 milyar 234 milyon lira kar payı dağıtacak. 

Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Kurul toplantısında hissedarlara kar payı dağıtılması kararı alındı. Toplantıda ortaklık sözleşmesi gereği 77.000.000 TL’nin olağanüstü yedek olarak ayrılmasına karar verildi. Kalan tutardan da Türk Ticaret Kanunu ve şirketin ana sözleşmesi gereği ayrılması gereken yasal yedekler düşülerek geri kalan brüt 1.234.131.385,26 liralık tutarın tamamı şirket hissedarlarına hisseleri oranında kar payı olarak dağıtılacak.

Kar payı dağıtımı takvimi ise şirketin nakit pozisyonuna göre belirlenmek üzere yönetim kurulunun yetkisine bırakıldı. 

Genel Kurul, 2018 yılı faaliyetlerinden dolayı Yönetim Kurulu Üyelerinin her birini oy birliği ile ibra etti. Daha sonra Yönetim Kurulu seçimine gidildi ve Yönetim Kurulu Üyeliklerine 3 yıl süre ile görev yapmak üzere Ahmet Çalık, Osman Saim Dinç, Orhan Geniş, Mustafa Aksoy oybirliği ile seçildiler. Ayrıca Ahmet Çalık ve Osman Saim Dinç’e müşterek imzaları ile şirketi sınırsız şekilde temsil ve ilzam etme yetkisi verildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler