1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çalık Enerji 167 bin tondan fazla karbon salımını engelledi

Çalık Enerji 167 bin tondan fazla karbon salımını engelledi

Çalık Enerji, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreterek 2019 yılı itibariyle 167 bin tondan fazla karbonun atmosfere salınmasına engel olduğunu açıkladı. 

Çalık Enerji 167 bin tondan fazla karbon salımını engelledi

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreterek 2019 yılı itibariyle 167 bin tondan fazla karbonun atmosfere salınmasına engel olduğunu açıkladı. 

2019 yılında Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesini imzalayan Çalık Enerji, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuna sundu. Çalık Enerji’nin katkı sağlamakta olduğu BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) yönelik bilgilerin de bulunduğu Raporda, Çalık Enerji’nin 2019 yılı itibariyle 167 bin tondan fazla karbonun atmosfere salınmasına engel olduğu kaydedildi. 

Çalık Enerji Genel Müdürü Onur Yücekal, yenilenebilir enerji üretimi ile hem Türkiye’nin hem de dünyanın karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlayan Çalık Enerji’nin 2019 yılı itibariyle 167 bin tondan fazla karbonun atmosfere salınmasına engel olduğunu ifade etti. Yücekal, bu çabalarının SKA’ların gerçekleştirilmesi konusunda verdikleri desteğin bir göstergesi olduğunu belirtti.

SADECE YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN ELEKTRİK ÜRETİYORUZ

Çalık Enerji’nin kurumsal değerleri ve çalışma yaklaşımının, SKA’lar ile sıkı bir uyum içerisinde olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ise “Çalık Enerji olarak biz sadece yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiyoruz. Erişilebilir ve Temiz Enerji ve İklim Eylemi hedeflerini destekleyen faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Yani hem ülkemizin hem dünyanın temiz enerji üretimine katkı sağlıyoruz. Ülkemiz ve dünyanın iklim değişikliği ile mücadelesine destek veriyoruz. Dağıtım ve perakende satış iş kolumuzla insanların enerjiye ulaşmalarına imkân sağlıyoruz. Diğer taraftan çeşitli ülkelerde gerçekleştirdiğimiz anahtar teslim enerji üretim tesisi inşaatları ile ilgili ülkelerin enerji sorunlarının çözümüne katkı sağlıyoruz. Yaptığımız projeler sürdürülebilir kentlerin kurulmasına imkân sağlıyor. Kısaca birçok SKA’ya dokunuyoruz.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler