1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık Enerji, Gürcistan`da kuracağı gaz santraline ortak da oluyor

Çalık Enerji, Gürcistan`da kuracağı gaz santraline ortak da oluyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan'da kurulumunu üstlendiği doğalgaz projesinde yatırımcı olarak da yer alacak. Sabah Gazetesi'nin haberine...

Çalık Enerji, Gürcistan`da kuracağı gaz santraline ortak da oluyor

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan'da kurulumunu üstlendiği doğalgaz projesinde yatırımcı olarak da yer alacak. 

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Aralık 2012'te Gürcistan'da doğalgaz santrali kurmak üzere el sıkışan Çalık Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili, Tiflis'te gerçekleşen ikinci görüşmenin ardından Çalık Enerji'nin, projede aynı zamanda yatırımcı olması konusunda da mutabık kaldı. "Bu bir başlangıç.Türkiye ve diğer ülkelerdeki iş ortaklarımızı da buraya getirmeye çalışacağız. Gürcistan'ın potansiyelinin farkındayız" diyen Ahmet Çalık, yatırımların artacağı sinyalini verdi.

Çalık Enerji Genel Müdürü Osman Saim Dinç, eski bir işadamı olan İvanişvili ve Çalık Enerji'nin iş prensibindeki kimyanın uyuştuğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Geçen yıl imzalanan 230 milyon dolar değerindeki 230 megavatlık doğalgaz kombine çevrim santrali anlaşmasının çalışmaları altı ay önce başladı. 1.5 yıl sonra tamamlanması bekleniyor. Bize, proje sahibi olmamızın yanı sıra, projenin yatırımcısı olmamız da teklif edildi. Tiflis'e 35 km uzaklıktaki, Gardabani'de kurulacak santrali 25 yıl boyunca da işleteceğiz. Burada üretilen enerji, ülkenin 6-8 aylık ihtiyacını karşılayacak. 4-6 aylık ihtiyaç fazlasıysa, açılışı resmen önümüzdeki günlerde yapılacak Türkiye-Gürcistan arasındaki bin megavatlık enerji hattı üzerinden Türkiye'de pazarlanacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler