1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık Enerji`den Türkmenistan`a 3 elektrik santrali

Çalık Enerji`den Türkmenistan`a 3 elektrik santrali

Enerji Günlüğü - Çalık Holding bünyesindeki Çalık Enerji, Türkmenistan'da doğal gaz türbinli 3 elektrik santrali inşa edecek. Ülkenin 3 ayrı bölgesinde...

Çalık Enerji`den Türkmenistan`a 3 elektrik santrali

Enerji Günlüğü - Çalık Holding bünyesindeki Çalık Enerji, Türkmenistan'da doğal gaz türbinli 3 elektrik santrali inşa edecek. Ülkenin 3 ayrı bölgesinde kurulacak 421 milyon 475 bin dolara mal olacak elektrik santrallerinin inşasına bu ay başlanacak.

Türkmenistan Enerji ve Sanayi Bakanlığı'na bağlı Türkmenenergo kurumunun açtığı ihaleyi kazanan Çalık Enerji, santralleri, Ahal ili Akbuğday ilçesi, Lebap ili Serdarabat ilçesi ve Mari ili Saparmurat Türkmenbaşı ilçesinde kurulacak. 149,2 megawatt, 146,7 megawatt ve 141,7 megawatt elektrik üretim kapasitesine sahip santrallerin inşaatı bu ay başlayacak. Santrallerin Şubat 2014'de tamamlanması bekleniyor.

 

TÜRKMENLER ENERJİYE 5 MİLYAR DOLAR AYIRDI

Türkmen yönetimi, elektrik ihracatını 5 kat daha artırmak için 2020 yılına kadar sektöre 5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Söz konusu elektrik santralleri de bu amaçla inşa ediliyor. Türkmenistan'da halihazırda 10 elektrik santrali, 32 türbin (14'ü buhar, 15'i doğalgaz ve 3'ü su türbinleri) faal durumda. Türkmenistan; İran ve Afganistan'a elektrik ihraç ediyor. Ayrıca, Tacikistan, Pakistan ve Ermenistan'a elektrik ihraç etme yolları araştırılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler