1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çalık, Gürcistan'daki santralin işletmesine devam edecek

Çalık, Gürcistan'daki santralin işletmesine devam edecek

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan'daki 230 MW'lık Gardabani Doğal Gaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ni 5 yıl daha işletecek. Çalık Enerji'den...

Çalık, Gürcistan'daki santralin işletmesine devam edecek

Enerji Günlüğü - Çalık Enerji, Gürcistan'daki 230 MW'lık Gardabani Doğal Gaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ni 5 yıl daha işletecek. 

Çalık Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Şirket Gürcistan'da yer alan 230 MW kurulum kapasitesine sahip Gardabani Doğal Gaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nin 5 yıl süreli işletme ve bakım işleri ihalesini kazandı. 

Açıklamada, "İmzalanan bu sözleşme firmamıza katma değeri yüksek bir kulvarda yeni bir iş alanı açmış olup, alınması planlanan yeni işlerde yeterlilik ve referans sağlayacaktır. Aynı zamanda, bu santralin işletme ve bakım sürecinde yetiştirilecek yeni kadrolar ile diğer projelerimize devreye alma, işletme ve bakım işlerinde profesyonel destek verilmesi planlanmaktadır." denildi.

Şirket Santralin EPC yapım işlerini tamamlayıp, devreye alarak, işverene teslimini Temmuz 2015'te gerçekleştirmişti. Santralin 1 yıl süreyle işletme ve bakım işlerinin üstlenildiği sözleşme de, Eylül 2016 sonu itibariyle tamamlanmıştı. Takip eden süreçte ise, işveren tarafından ihaleye çıkılan 5 yıl süreli işletme ve bakım işleri ihalesini Çalık Enerji kazandı ve 04.11.2016 tarihli sözleşme ile üstlendi. 

ÇALIK, GÜRCİSTAN'DAKİ SANTRALİN İŞLETMESİNİ ÜSTLENDİ

Önceki ve Sonraki Haberler