1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Çalık Holding genç girişimciler arıyor

Çalık Holding genç girişimciler arıyor

Enerji Günlüğü - Çalık Holding “İlk İşim Girişim” yarışmasında beğenilen projelere 1 milyon TL’ye kadar finansman sağlama hem de ortak yatırım...

Çalık Holding genç girişimciler arıyor

Enerji Günlüğü - Çalık Holding “İlk İşim Girişim” yarışmasında beğenilen projelere 1 milyon TL’ye kadar finansman sağlama hem de ortak yatırım yapma imkanı sunuyor.

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “İlk İşim Girişim” yarışmasında beğenilen projelere Çalık Holding, 1 milyon TL’ye kadar finansman sağlama hem de ortak yatırım yapma imkanı sunuyor.Buna ek olarak, YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi, projesi en fazla beğeni toplayan girişimci adayına, kuluçka merkezinde bir yıl ücretsiz ofis imkanı sağlıyor.

Çalık Holding ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), iş fikri olan girişimci adaylara yönelik “İlk İşim Girişim” adlı yarışmayı başlattı.

“İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı” adı verilen yarışmaya; projesine, fikrine güvenen, “kendi işimin patronu olabilir, şirket yönetebilirim” diyen, öğrenci, akademisyen, yeni mezun veya profesyonel gençler katılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun'da 22 Mayıs Perşembe günü saat 09:30'da canlı olarak düzenlenecek yarışmada fikirlerini savunacak. Yapacağı sunumuyla 6 kişilik jüriyi ikna eden girişimci adayları, 1 milyon TL’lik büyük yatırımdan faydalanmanın yanı sıra, projelerine Çalık Holding’i ortak etme imkanını da yakalayacak. Ayrıca, yarışmada projesi en çok beğenilen girişimci adayına, YTÜ’nün Teknoloji Transfer Ofisi’nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel giderler ve mentorluk desteği gibi fırsatlar da sunulacak.

DAHA ÇOK GİRİŞİMCİYE İHTİYAÇ VAR

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, yarışmayla ilgili olarak; “Ülkelerin kalkınması ve hayat standartlarının yükseltilmesinde girişimciliğin önemli bir rolü bulunmaktadır. Dünya ekonomisini yönlendiren gelişmiş batı ülkelerine baktığımızda genç girişimci oranlarının yüzde 15 ile 20 arasında değiştiğini görüyoruz. Türkiye’de ise bu oran yüzde 5’in altında seyrediyor. Yenilikçi fikirler üreterek ülkemize ve çevre coğrafyaya katma değer sağlayacak, risk alabilen, cesaretli girişimcilere ihtiyacımız var.Ülkemiz insanının ve insanlığın hayat standartını yükseltecek, önemli projeler geliştirecek kabiliyete sahip gençlerimize destek olmak ve onları yüreklendirmek için ‘İlk İşim Girişim Yarışması’nı başlattık. Bu proje ile Türkiye’nin yarını olan genç müteşebbis arkadaşlarımıza fırsat kapısı açacağımıza inanıyorum’ dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Kaya da “İlk İşim Girişim’i bir kereye mahsus bir etkinlik olmaktan çıkarıp, stratejik ortağımız Çalık Holding ile yıllar boyunca devam edecek bir organizasyon serisi olarak ilk adımı atıyoruz. Umuyoruz ki; girişimciliğin zorlu maratonunda deniz yıldızı hikâyesinde olduğu gibi, birkaç yıldızı da denize kazandırırız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler